будь небом

Виктор Берллин
твій почерк м'який, як стебла свіжого евкаліпту
твій дотик тріпоче, як колібрі у квітки

радість твою поширюють пагінці вітру
відвага твоя - нагорода нашого світу

ти чуєш у собі усі мелодії лісу
ти стелиш листям минулі тривоги

годуєш мене як умога чистіше
штовхаєш мене подалі барлогу

кричиш безпідставно промінням у полі
кохаєш водою останньої повені

ховаєш в очах голку долі
даєш можливість побути променем

твоє сьогодення - то свято розмаю
твоє вчорашнє - то ніч, далебі

я чую, але не відчуваю
я знаю, що без потреби

не буде жодного спалаху сонця
не буде жодного заходу серця

будь небом.