Калядная песня

Мария Ючкович
Плыве калядны светлы сум,
Плыве ад ёлкі, гожа ўбранай,
Ад свечкі, ў храме пасвянчанай,
Плыве калядны светлы сум.

Святлее святасцю душа,
Святлее Божым Нараджэннем,
Пастом, малітвай і цярпеннем --
Святлее святасцю душа.

Ты, найярчэйшая між зор,
Свяці нам, Зорка Віфлеема,
І пакажы нам шлях да неба
Ты, найярчэйшая між зор.