Зимние стихи Галины Васютинской на укр. языке

Поэты Прозаики Приднестровья
Зимние стихи Галины Васютинской на украинском языке


1. АНДРIЙКО - ПЕРЕМОЖЕЦЬ

Мороз пiд одежу
зайти намагався,
За носик щипав
i за вуха кусався.
Але наш Андрiйко
його перемiг,
Хоч холод уже
добирався й до нiг.

Вiн рушив мерщiй
навпростець у комору,
Розчистити снiг
намiряючись з двору.
Велику лопату рiшуче вiн взяв
I снiг вiд хатини
в город вiдкидав.

Старався Андрiйко, i так розiгрiвся:
Червоне лице, капелюх набiк збився…
А де ж той мороз, що за вуха кусався?
Не витримав, втiк. Вiн  роботи злякався.

Галина ВАСЮТИНСЬКА


2. БIЛЕ ЩАСТЯ

Петрик зранку погуляти збирався,
В кожушинку, чобiтки одягався.
А на ганок вийшов i – здiвувався,
Мабуть, добре тут чаклун постарався:

Ковдра бiла i пухнаста накрила
Землю, дах. Ялинки вiти, як крила,
Вiд важкого снiгу долу схилились.
За хмарками сонце десь забарилось.

Разом з Петриком у двiр вийшов котик,
I у снiг пiрнув по самий животик.
Вiн, малий, уперше бачив це щастя,
Свiже, чисте, снiжно-бiле, пухнасте.

Галина ВАСЮТИНСЬКА


3. ЗИМОВЕ ДИВО

Мов крига, земля затвердiла
Вiд лютих вiтрiв i морозiв.
Зима бiлий снiг розстелила,
Новий рiк уже на порозi.

Я раптом побачила диво
Пiд тином сусiдньоi хати:
Синiють рядком пустотливо
Фiалок квiтки – оченята.

Живi вони, дiйсно iснують,
I затишно листям укритi.
Притрушенi снiгом, чарують
Тендiтнiстю, тихим привiтом.

Зимовi морози лютують,
Фiалочки стiйко це зносять,
Пiднявши голiвки, жартують,
У нас допомоги не просять.

Галина ВАСЮТИНСЬКА,
Приднестровье, г. Слободзея.


АВТОРСКАЯ СТРАНИЦА ГАЛИНЫ НИКОЛАЕВНЫ ВАСЮТИНСКОЙ НА СТИХИ.РУ:
http://www.stihi.ru/avtor/vasyutinskay