Солонi огiрки

Любовь Постникова
Цілий день сьогодні Оля
їсть солоні огірки.
Мама болісно зітхає:
- Будуть непереливки!
Знаш, донечко, прикмету,
до чого це приведе.
Не минуть тобі декрету,
ой, згадаєш ти мене.
Оля мамі усміхнулась:
- Заміж вже мені пора!
Мама ніби схаменусь:
-Отаке? Коли? А я?
Зустрічалися під тином
ми з Миколою нераз.
Говорю тобі відверто,
без утайки і прикрас.
Мама доню проморгала,
хіба винні огірки.
Покричала, замовчала,
і рахує знов зірки.