Рiдна моя сторона

Владимир Олийнык
                Я  тобі,присягаюсь,  країно
                Ти  моя  найдорожча, св’ята
                Україно  моя, Україно
                Ти  у  світі  одна, золота.
 
                Колосяться  жита  на  Полтаві
                Зеленіють  в  Карпатах  ліси
                Найдорожчі  мої  в  Станіславі
                Це  батько, це  мати,  це  ТИ.
 
                Дивлюсь  у  вікно, десь  літаю
                Дивлюсь  в  далечінь  в  майбуття
                Що  робити, країно, не  знаю
                Бо  катують  тебе  все  життя.
 
                Десь  у  сні  чую  дзвони  з  далека
                Заграва  сопілкар  про  Карпати
                У  тумані  несе  щось  лелека
                То  любов,то  добро  всім   до  хати.
 
                Теплий  вітер  подув  з  Прикарпаття
                Посміхаються  діти  зі  сходу
                Україна  єднає  нас, браття,
                Тож  гукнімо: ,,Не  зрадимо  роду”.
 
                Над  тобою  засяяло  сонце
                В  твоє  задививсь  майбуття
                Подивлюся   зрання  у  віконце
                Спасибі, скажу,  за  життя.