спати

Александр Ярошевский
останні бліді золоті монетки листя
не береже - навіщо вже вони кому? 
                - береза -
ба пусто, нікому й милостиню подати -
все забере собі земля,
                схова під снігом,
як не поцупить їх відсутній вітер -
побавитись -
                й десь кинути докупи, -
бо не потрібні теж:
                що купувати?
срібло зима бо подарує щедро
уже невдовзі,
кришталю насипле...

останнім спогадом
                ще літо пригадати
зелене в Пущі -
                й спати ... спати ... спати