Чому?

Олександр Мачула
Чому надворі хижий вітер свище?
Чому з небес летить тяжка вода?
Чому все небо в дощових хмарищах?
Невже стряслась якась страшна біда?

Чому на світле свято Великодня
не видно сонця лику навесні?
Чому не лине благодать Господня
і не лунають радісні пісні?
 
Тому, що люди нелюдами стали?
Тому, що грішні гинуть за метал
і заповіді Господа попрали?
Немає більше слів, який скандал…