Листопад

Сергей Заграбайло
ЛистОпад місяць невеселий,
То снігом кине, то дощем,
Опавшим листям килим стелить
І підмітає під кущем.
Свинцеві кольори у небі,
Ховають сонце і зірки,
Коротший день, ніж було б треба,
Туманить береги ріки.
На тротуарах вулиць міста,
Парад строкатих парасоль,
Водій спішить, бо буде пізно,
Міняти шини і тосол.
Вода примерзла вже у діжці,
Біліє іній де не де,
Природа розстеляє ліжко
І від зими білизну жде.