***

Мария Ючкович
О Слова! Лепей за ўсе скарбы
Ты ёсць. І будзеш. І было.
І не хачу я змрочных фарбаў --
Пішу Святло.
 
Пішу Любоў, як ласку Бога,
Жывую іскру мар і сноў.
Яе ў душы яшчэ так многа --
Пішу Любоў.

Далёкі напамін аб леце...
Усё мінулася, прайшло.
Але трымае мяне ў свеце
Любві Святло.