разное

Николай Танчук
                Різне

   Куди, чому ти свого носа пхаєш:
   Коли свою, чужу – історію не знаєш?
   Чужих пустих думок не повторяй – будь другом
   І твердо пам'ятай, що ти людина – не папуга.

                * * *

   Ми майже сто літ вже будуємо . . .ізм
   І знаємо добре, що це популізм.
   Прославили нас на весь світ, на віки
   Свої ж гуманоїди – більшовики.

                * * *

   А щоб поезія звучала мелодійно,
   Була змістовною, як кажуть, без води:
   Часто поетові доводиться гортати
   Тисячі тонн словесної руди. 
 
                * * *