На смерць паэта

Махнач Сергей Юрьевсын
Паэта век кароткі,
Бо ён заўжды дзіця.
Яго чакаюць продкі
На тым баку жыцця,
Яго чакае слава,
Памрэ, і будзе так.
Адчуе боль дзяржава:
"Сышоў ад нас мастак
Жывой, народнай мовы» –
Хтось вымавіць услед…
Ён не пачуе словы,
Не вернецца паэт.

16.11.2015