Палескiя сполахi

Людмила Мищенко
                "Мой родны кут, як ты мне мiлы,забыць цябе не маю ciлы..."
                ЯКУБ  КОЛАС
Ёсць на зямлi у кожнага куточак,
Адкуль жыццё свой пачынае бег,
Дзе ласкава пяе званочак,
Дзе мяккi i пушысты снег,

Дзе лес,нiбы шацёр чароуны,
Дзе жаурукi цешаць людзей,
Дзе дом стары, прывiдау поуны,
Часоу мiнулых i падзей,

Дзе нам спявала песню мацi,
Расказвау бацька пра вайну...
Скрыпiць падлога ноччу у хаце,
Бягуць гады у сонме сну...

Радзiма,Беларусь, Айчына!
Як мацi, сонейка, святло...
Мой першы крок, мае успамiны,
Палескiх сполахау цяпло.