Читаю

Александр Зубрий
…Читаю Низового. І кортить,
Буває, написати славослів’я.
Та тільки-но почну солодкий спів я –
У пеклі вила гострять вже чорти!

Читаю Низового. Кожен раз
Роблю це з задоволенням. І щиро
Йому я заздрю. Файну мав він ліру!
Чи, мо’, коноплі їв його Пегас?!

Читаю Низового. На стежки,
Які його вели степами мови,
І сіті ті, в які ловив він слово,
Не піду й не торкнуся. Бо важкі…

17.11.2015