Асолат это благородство

Абдукаюм Мамаджанов
Асолат - это благородство

(Посвящается Асолатбону)

Акростихом решил товарищ поздравить
Сестру свою, чтоб обрадовать вниманьем.
О ней говорил он пылко, с обожаньем
Лаконично и чётко, чтобы расставить
Акцент на её благородство и знатность,
Такие качества ведь не всяким даны
Богом Единым, которым мы созданы
Особенными, конечно ж, друг другу в радость
Настоящей Савриддин братской заботой
Усеял юбилей любовью с охотой.

Асолат наjобату асилзодагист

(Ба Асолатбону бахшида мешавад)

Аjдоди ту, ки бешак бузургу поканд,
Соhибватананду на бурун зи хоканд,
Одамизодагонанд баору номус,
Лорайб hамагон доимо ба мисли фонус
Анjумани неконро бинмуда пурнур,
Туро номе ниhодаанд, ки он аз зуhур
Ба мисли ситорагон пурнаjобат аст,
Офтобгунааст гу'ем hам иjозат аст,
Нижода чунки асилзодааст наjиб,
Уюбе надораду ба некон hабиб!