беларуская

Иван Тополев
Калi не згодны з чымсцi у свеце,
Заплюснi вочы i маучы.
Паслухай як свабодны вецер
Пяе пад зоркамi у начы.
Паслухай ранiцай ружовай,
Як птушкi вольныя пяюць.
Нязгоды- гэта шлях свабоды,
I ногi хай па iм iдуць.