Вожык

Людмила Брановская
   Узнерваваўся вожык колкі -
   Паламаў аб дрэвы голкі.
   Зразумець цяпер не можа -
   Хто ў бядзіцы дапаможа?

   Супакоіў лось рагаты:
   - Ты бяжы хутчэй дахаты.
   Раздавай усім па голцы,
   Не сядзелі каб на полцы.

   Пачынай шыццё адзення
   З футра на усе адценнi.
   Прапануй звярам мадэлі,
   Каб насiць іх захацелі.
   
   А пакуль ты будзеш кроіць
   Ды нашыеш модных строяў,
   Адрастуць твае іголкі.
   Зноў ты станеш вожык колкі.