Жартик про управлiння

Александр Зубрий
Бізнес-віршик про одне підприємство.

…Відбір на роботу. Потрібні раби!
Шукають таких хитромудрі ейч-ар-и.
Беруть тих, у кого найбільші горби,
Додавши до них продавців-яничарів.

І вийде команда, мов молот, міцна!
Розтрощить на порох вона конкурентів.
Якщо не наробить спочатку лайна,
Забувши про кілька важливих моментів.

Рабам і солдатам потрібні вожді,
Щоб перших шмагати, а других хвалити.
На гарних вождів – підприємства в нужді.
Тож буде команда без лідера бита.

Рабам і солдатам потрібен закон,
Що чітко описує взаємодію.
Нема правил гри? То візьмуть у полон
Солдати рабів і намилять їм шию.

Рабам і солдатам потрібен зв’язок,
Щоб дії загонів координувати.
Без координації буде бузок
На цвинтарі планів казкових зростати.

Не завжди команда вирішує все,
Бо й чинники інші впливають на справу.
І бізнес яйце золоте не знесе
Царю, що погано державою править…

20.11.2015.