вiршi

Мария Степова
вірші в серветках,
як штрихи.
немов прозорі та легкі;
необережні, та – відверті
вірші
по лініях руки.

вірші в листах
несамовиті,
ще молоді та соковиті,
ще сповнені надій вони -
вірші,
мальовані з весни.

вірші в блокнотах
обережні,
немов сумні та незалежні.
вони танцюють, як живі -
вірші,
народжені у сні.

вірші в столах
всіма забуті.
їх вже за відчаєм не чути.
немов покинуті у снах -
вірші,
поховані в столах.

вірші в книжках
напевно, вічні.
завжди нові й водночас – звичні,
вони мандрують по морях -
вірші,
карбовані в серцях.

2015