Собака на сене, песня Советы Тристана ENGL

Дмитрий Бек-Лемешев
Все это так - архитектура.
Вас от недуга излечу,
Вы мне доверьтесь, как врачу,
Поможет вам моя микстура.

It's all just fancy, you should believe...
I'll get you rid of your decease,
Do trust me as your doctor, please,
My potion means your quick relief. LONG

Hа девиц глядите с нужной точки,
Hаливайте из медовой бочки,
Только дегтю добавляйте к меду.
Вникнуть попрошу в мою методу.

At right angles reckon every lady,
Help yourself with honey sure and steady,
Just remember spice it with some tar.
Has my cure been clear enough so far? LONG

Если вы на женщин слишком падки,
В прелестях ищите недостатки.
Станет сразу все намного проще:
Девушка стройна, мы скажем: мощи!

There's a beauty you cannot refuse?
Every disadvantage is of use.
Simpler will become just any pick.
This lass is so slim like a ... broomstick!

Умницу мы наречем уродкой,
Добрую объявим сумасбродкой.
Ласковая - стало быть липучка,
Держит себя строго, значит злючка.

As a freak a clever girl is stained;
A kind one will be a ... scatter-brained.
A caressing one? She is a tag-along!
This one's strict - a shrew! Am I so wrong? LONG

Hазовем кокетливую шлюхой,
Скажем про веселую - под мухой.
Пухленькая: скоро лопнет с жиру.
Щедрую перекрестим в транжиру.

As a whore a coquette will be named.
Cheery? Is just tipsy and untamed.
Chubby?.. is about to burst with fat!
Generous? To be spendthrifts are said... LONG

Hу а бережлива? Окрестим в скволыгу!
Если маленькая? Ростом с фигу!
Если рослая? Тогда верзила!
Через день, глядишь,
Через день, глядишь,
Через день, глядишь,
Любовь остыла!!!

This girl's thrifty? She is a pinch-fist.
A short one? Sized of a fig... at least.
This one's tall? She is a lanky clown!
... Half a day will pass...
... Half a day will pass...
Look, you passion seems to have cooled down. LONG