Якби ожив той милий край

Елена Полищук -Зелинская
Я без жалю віддала би життя,
Щоб Україна  моя  розцвіла.
Щоб моя нація була жива,
Я без жалю віддала би життя.
 
Я би до краю прірви тої йшла,
Щоб повернути вкрадені  життя.
Які загинули без вороття,
Я би до краю тої  прірви йшла.

Я би,  не зупинилась ні на мить,
Ні перед сріблом, ні пред золотом.
Не падала навколішки би  ниць,
Ні перед чортом, ні пред ворогом.

Я би, не кланялась чужим панам,
Не цілувала би смердючі руки ладана.
Бо мало тих проклять зажерливим попам,
Моя країна  через них розкрадена.

Я йшла б крізь терна, скелі і піски,
Крізь рвані пулі і страшні ліси.
Крізь зливи,спеку  і мороз
Щоб  жив навіки  мій народ.

Я без жалю віддала би життя,
Щоб моя рідна мова розцвіла.
Щоб мій ожив  прекрасний край,
І став  неначе в Бога- рай.