Восеньскi

Наталья Кадетова
Прыгажуня з каляровым сшыткам
Лiчыць квочак ды свае пажыткi.

Пах ад яблык, шышачкi ад ёлак,
Колькi ў вожыка дадалась срэбных голак.

Гарбузы хавае паза хатай
Для зiмы, жартоўнiцы кудлатай.

Падлiчыла лен ды купы з сенам...
У яе маентак каралеўны.

Задала жывелам ежы ў волю.
Ды пайшла, сабою задаволена.