***

Максим Юрчук
так не можна:
до тебе торкатися
відчуваючи тільки стіну
це безбожно -
з тобою змагатися
розпливаючись тінню по дну
і просити у відповідь силу
щоб давала наснаги іти
де б тебе в цей час не носило
обіцяю шукати й знайти

я не можу тримати насильно
та я прошу зостатися тут
ти для мене є просто всесильна
як для гальмів іржавих - мазут
ти несеш і красу і смертельність
постаєш перед мною у снах
і для мене лиш ти та здійсненність
що дозволить забути про страх

22.11.15