Въздишка за сбогом

Алекс Вега
Някои неща са тъжни и необясними
и са с привкус на несправедливост.
Краят може да е милостивост.
Но смъртта не е точната рима.

Не, не е. А за живите близки
е плачът непременна утеха.
Но не топли. Духът е без дрехи,
а пък пътят отдавна е рисков.

И предимно изчезване няма -
казват мъдрите. Нека така е.
Но боли тази притча за края.
И запалваш свещица във храма.