Колискова листочкам

Игорь Герасименко Кременчугский
Чудово ж як листочкам у калачиках!*
Недокучають їм чумні вітри,
і можна небо лагідне побачити,
що ними утішається згори.

Хоча вони і всохлі, і сумні
лежать в траві, як викинуті зошити.
Та не самі, і молодій зимі
їх буде дуже важко заморозити.

Нема для них ні буднів, а ні свят,
живуть лише смарагдовим минувшим,
та по ночах усміхненими сплять,
калачиками гарними згорнувшись.

22.11.2015

* Калачики - (укр.) Просвирник - невысокая розовоцветущая травушка
 семейства мальвовых