Триптих Початок. Вiрш 2

Анастасия Клименко Клеида
«І сходить сонце» Е. Хемінгуей

Хтось обирає замість зимового затишку,
замість весняних цілунків та літніх купань –
правду довести, щоб кожна людина, без залишку,
вірила у необхідність повстань.
Хтось поспішає додому, вмика телевізор і,
з глузду з'їжджаючи, правду доводить
свою,
хтось, відвертаючись, сипле накази нові згори...
є одне місце, яке він не купить - в раю.

...Хтось заповзає під ковдри малесенький захисток,
наче в дитинстві - "нехай все обернеться сном" –
грудям бракує повітря, сльозам - хусток...

Так покоління втрачається.
Знов.

Квітень 2014 р.