Настоен мой век на рябине... Владимир Дубовка

Кастусь Северинец
***
Часіна ды з сокам рабіны,
 качаеш мяне ў чарнобыллі.
 На дзіды, на востры шыпшыннік
 ці сэрца, ці дух мой узбілі.

Калышуцца скаргі і моўкнуць,
 разносяцца разам пялёсткі.
 Не хоча Ўладзімір Дубоўка
 спяваць пад зазубраны лёскат.

Пачаў — хай канчаюць другія,
 шляхі — адшукаю сабе я.
 Загіну — няхай і загіну,
 мне гімнамі будуць завеі.

1925

***
Настоен мой век на рябине,
На горькой полыни-судьбине.
Шипами шиповника злыми
исколото сердце отныне.

Но все эти жалобы смолкнут,
развеются, как ни бывало.
Не хочет Владимир Дубовка
у хора ходить в подпевалах.

Я начал – закончат другие,
пути – моё личное дело.
А если погибну, пусть гимном
меня отпевают метели.

 1925
                ПЕРЕВЁЛ С БЕЛОРУССКОГО КАСТУСЬ СЕВЕРИНЕЦ