Коваль i свинарка

Олександр Мачула
Раз навесні коваль Микола,
коли до дівки закортіло,
до бару „Волошкове поле“
свинарку запросив Людмилу.

Він говорив їй про кохання,
про обрій, де зоря вставала…
Вона ті слухала зізнання
і третій кухоль допивала.

Доївши в‘ялену тараню
і коньяком те полірнувши,
діваха гордо, ніби паня,
відкрила ковалеві душу.

Сама я мовби місіс Хатсон.
Мені потрібен чоловік –
красивий, ніби доктор Ватсон…
Та є в медалі й інший бік.

Як Шерлок Холмс повинен бути
за розумом обранець мій.
Щоб одного його лиш чути…
Про інше й думати не смій!

Поглянь же в дзеркало, Миколо –
тобі ж сам біс уже не брат.
З таких писав Вакулу Гоголь…
Який же ти аристократ?!

Коваль послухавши дурепу,
спокійно відповів Людмилі:
В екстазі я гарчу як вепр,
страшніш собаки Баскервілів!

01.12.2015, Миколаїв

* За мотивами твору "Овсянка..,-мем!" автора Шило Мило: http://www.stihi.ru/2015/03/14/10313