Живе природа

Гуртовенко
Стрибала жабка серед трав,
Шукала десь болотце.
Від спеки пересох вже став,
Бо дуже пече сонце.

Ходила цапля по болоті,
Шукала щоб поїсти,
Втомила ніженьки у броді,
Тай думала де б сісти.

Карасик виплив з очерету,
Там мабуть бідолаха спав,
Гачок побачив  попереду,
Гачок його злякав...

Там у гніздечку ластівка
Своїх годує ластів’ят,
Такі маленькі, жовтороті
І дуже їсточкі хотять.

Живе природа, своїм життям -
В'ють гнізда, каламутять воду
Вродились тут, померли там
В чомусь подібні нам, народу.
17.08.15г. Людмила Гуртовенко.