Одягнений в шати

Владимир Владимирович Суховеев
Його білим лебедем звати,
Або „Alma mater”, „Величний”.
Він в пишні одягнений шати,
Бо відтепер – двохсотрічний,

А білі колони, як крила,
Розправив до неба блакиті,
І є в ньому велич і сила,
Яка так потрібна освіті!

Буремні століття злетіли –
Він бачив і радість, і війни,
Та з надр життєдайної сили
Усіх пригортає в обійми

Чарівних своїх приміщень,
Де вчився і Гоголь Микола,
Й робилося стільки освідчень,
Що нам не забути ніколи,
 
Кого білим лебедем звати,
А ще „Alma mater”, „Величний”...
Він знову одягнений в шати,
Бо відтепер – двохсотрічний!

04.06.2005 р.