И золко, и колко...

Кастусь Северинец
ВЛАДИМИР ДУБОВКА
***
Імжа, і склізота, і прыкрая золь
За скрогатам ветру - навалай.
У чмарнасць убралася светава столь,
Блакіт ад зямлі адарвала.


Журба расплялася кудлатай лазой,
У сэрца цярушыцца шэрань.
А вецер шпурляе, як морскі прыбой,
 Пясок і журбу аб каменне.

І скогат, і скарга -- спакою нідзе,
Пад засцілай ночы – варожасць.
А ўпартасць да мэты вядзе і вядзе,
Пра шчасце і радасць варожыць.

1922
***
И золко, и колко, и скользкий песок,
и ветер по-волчьему воет.
Насупился тучей земной потолок,
угрюмой набряк синевою.
 
Отчаянья клочья – лохматой лозой,
на сердце – печалей завалы.
А ветер бросается, словно прибой,
на их неприступные скалы

Тревожные  мысли всю ночь напролёт
враждебную темень сгущают.
Но к цели упорство ведёт и ведёт,
счастливые дни обещая.

 1922
                ПЕРЕВЁЛ С БЕЛОРУССКОГО КАСТУСЬ СЕВЕРИНЕЦ