Мати света Богородице...

Виталий Евграфов
* * *
Мати света Богородице,
Умоли, Благословенная,
Христа Бога Жизнодателя
Нам простити прегрешения,

Нас избавити от лютости,
И от всякаго злодействия,
От душевнаго смущения,
От уныния житейскаго;

Жития нам исправления,
Веры с малую горушицу, –
Песнословием, любовию
Присно чтущим Тя, Споручнице;

Утро днесь совозсияти всем
И подати милость велию,
И сподобити Небесная
Улучити нам веселия.