Палеcki край

Людмила Мищенко
Палескi край! Мне любы твае узоры
Балоцiн дрэмлючых i сонечных палеу,
Лясных iмшарау гонкiя прасторы,
I у небе росчырки буслоу.

Лугоу квяцiстых разнатрауе,
I песня жауранка у паднябессi,
Вяселкi, што над нiвай грае,
I поуныя пяшчоты песнi...