Шлях

Анастасия Шведко
Сумна стала. Дзень панік.
Дамоў вяртаецца цягнік.
Ветрам лісце раскідала.
Сядзіць бабулька ля вакзала.

Сядзіць з працягнутай рукой,
Крычыць: "Сыночак, Бог з табой!
Падай, міленькі, вельмі трэба,
Куплю сабе я лусту хлеба!"

Той так ідзе, як і ішоў,
Вачыма нават не павёў.
У адрас скручанай бабулі
Хадзілі ўсе, круцілі дулі...

У безаблічнай цёмнай ночы
Закрыла стомленыя вочы...
Ніхто не ведаў, што за ёй
Шлях, перакрэслены вайной...