Дикi гуси

Шон Маклех Патрик
                «Понад усе сіди шанували плуг, сонце та лісовий горіх…»
                (Скелла «Війна з фірболгами»)

 Вітер з океану
 Холодним віскі
 У мій дірявий келих.
 Роса на траві
 Як сльози Ірландії –
 Старої вдови.
 Біля білого каменю
 Якому поклонялися
 Люди мого клану,
 Тінь мертвого короля Кормака*
 Загубила мішок з туманом.
 Отож ми і журимось
 Збираючи з того туману росу**…
 Країна холодних каменів
 Країна сумних пісень
 Країна п’янкого вересу
 Країна гордих королів
 Країна червоної охри
 Країна…
 Де ти?

 Примітки:
 *  - мається на увазі Кормак макАрт (Cormac macAirt) (204 – 244) – верховний король Ірландії, онук короля Конна Сто Битв (Conn Cetchathach) (116 – 136).
 ** - натяк на давню ірландську пісню «Роса туману», яка стала гімном ІРА.