Стоптанi черевики

Шон Маклех Патрик
                «Одного разу мене побачив рудий вовк
                Коли я йшов своїм шляхом…»
                (Рігведа. Гімн «Місяць у глибині води…»)

 Хотів показати
 Своїм черевикам стоптаним
 Богом забуте село
 Серед пагорбів загублене
 Старої сумної Ірландії.
 Аромат гербати.
 Занесло мене снігом
 У краю без доріг, лише
 З кам’яними стежками
 Які всі ведуть до Дубліну
 (Даруйте за каламбур).
 Гріють небо легенд
 Самотніми вогнями
 Сумні люди
 У картатих кільтах
 Кольорів клану вогню…
 Над хатками
 З дикого каменю
 Комини курять невідомістю.
 Ми теж
 У порожнечі розтанемо
 Як цей дим…
 У дзеркалі своєї душі
 Бачимо дивні тіні...
 Зимові дні.
 Холодне сонце.
 З океану вітер
 Сирий та недобрий…