Стихи на татарском авторские. 2015г Фазылжан

Фазылжан Алиуллов
       Рухият чишмэлэре...
       
  Яшэу кочен безгэ курсэткэндэй,
  Табигаттэ калка чишмэлэр.
  Минем жырларым да йорэгемнэн
  Чишмэлэрдэй агып тошэлэр.

       Тал-тирэкле яшел тугайларда
       Бар бит эле жырлап утэсе.
       Жырланмаган жырны койгэ салып,
       Жиhаннарга моннар сибэсе.


 
  Кайтам эле...

 Кайтам эле, кайтам авылыма,
 Кендек каны тамган илемэ,
 Адымнарым саен исемэ тошкэн,
 Тормышка аяк баскан жиремэ.

       Кайтам эле, кайтам авылыма,
       Сагындыра болын hавасы,
       Бала чакта ат котуе коткэн,
       Атка атланып чапкан даласы.

 Кайтам эле, кайтам авылыма,
 Сагындыра арыш кырлары,
 Кунелемдэ яши, колагымда янгырый
 Халкым ижат иткэн жырлары.

         Кайтам эле, кайтам авылыма,
         Сагындыра жэйге кичлэре
         Кунелгэ жыр, йоряккэ мон салга,
         Туган авылымнын  кешелэре!

 Кайтам эле, кайтам авылыма,
 Тугаенда олгерэ дулэнэ,
 Жимешлэрен жыеп тонэтмэ эчэм,
 Талган йорэгем сихэтлэнэ.


                Яратам мин сине...

 Яратам мин сине, сагынам да
 Иннэреннэн килэ кочасым,
 Синен белэн бергэ, тормыш дигэн илдэ
 Гомерем буе килэ очасым.

        Яратам мин сине, сагынам да
        Кузлэренне килэ курэсем
        Синен кузлэр урман, минем кузлэр буран
        Битлэренне килэ убэсем.

 Яратам мин сине, сагынам да
 Тоннэремне кичэм бик авыр,
 Белмим купме дэвам итэр шулай
 Йоррэккэем купме туза алыр...

          Син кирэк!

 Иртэн торсам да син кирэк,
 Кичлэрен дэ син кирэк.
 Кирэк булмаган коннэрен
 Юктыр,бугай,я сирэк.

          Яшлегемдэ шулай булды,
          Хэр даим дэ син кирэк.
          Олыгаю коннэремдэ
          Таянычым син кирэк.

  Горлэшеп чэйлэр эчэргэ
  Остэл янда син кирэк,
  Серлэремне булгэлэшеп
  Тыннар очен син кирэк.


         Урманнарга бара алмыйм,
         Барырга иптэш кирэк.
         Урман серен булешергэ
         Топ акыллы син кирэк.

 Капкаларны ачып чыксам.
 Тирэ-ягым иштирэк,
 Иштирэктэ горлэшергэ
 Нурлы йозле син кирэк.

         Нигэ сон шул кадэрле
         Булдын сойкемле сояк?!
         Кирэк бумага чагы юк,
         Хэр даимда син кирэк!