Ще изгорим на кладата

Петр Пенчев
Искам да се доближа до тебе без да те изплаша
и като малка птичка във ръцете да те взема.
Нощта беззвездна нека бъде само наша -
сърцето ти с горещите целувки да превзема.

От божествения птичи глас ще прозвучи куплет,
който щастието във душите ще извика.
От пещерите на Родопските недра е взет
и съперничи със песните на Евридика.

Като всяко чудо - любовта се случва рядко:
ще се отразиш като блестящ елмаз в очите ми
и няма да си вече причудливата загадка...
Ще изгорим със теб на кладата опустошителна...

02.12.2015 г.
2945 Б.Алекс.
Петър Пенчев