Шлях

Еленушка Жукова
Чумацький Шлях – дорога у лушпинні,
Медовий спалах зоряного світла.
У швидкісному вільному падінні
Комети покидають власні житла.

Совині налаштовані октави
На струмені повітря непомітні.
Над темним і напівзамерзлим ставом
Мовчать терпкі ліси багатолітні.

Приваблюють планети далечінню,
Серпанком таємниці оповиті.
Фарбовані насиченою синню
Летять легкі дорогоцінні миті.

Стоять без вітру непорушні липи,
Тонкі, немов годинникові стрілки.
Наштовхуються сніжні смолоскипи
На снів солодких яблучні пастилки.

Ізнов за допомогою палітр
Від дійсності химерність відокремлю.
Неначе комбінації із літер,
Лягають килими на змерзлу землю.