Важко

Людмила Дубищева
Зiроньки сяють, сирот гойдають,
Колискову заспiвавши сльози обтирають.

-"Ой то доленька ваша дуже, дуже тяжка"
"Як дивитись з болю в серцi  на вас сирот важко"
"Нiхто вам доброго слова  любляче не скаже"

Сидить сиротинушка плаче тай в'яже.
А у ранцi збираэться на важку роботу,
Iсти хочется завжди, проявiть заботу.

Ай нi, образили, згволтували бiдну ту дитину,
Ручоньки заломить, сльозами зальэться,
Тай пiде до тину.

Деж тi люди, деж тi добрi котрi можуть захистити,
Деж тi люди що бажають за зло вiдплатити?