Зелянеюць пскоускiя бярозы

Алексей Монич
Зелянеюць пскоўскія бярозы,
І бруяць між імі ручаі.
Адышлі пякучыя марозы
І вясна шыбуе па зямлі.

Усюль вясной на Пскоўшчыне прыгожа,
Ды ў Луках Вялікіх прыгажэй.
Там на золку вам сустрэцца можа
Таямнічы бляск яе вачэй…