***

Ирина Луческая
На Івана на Купала
Синю папороть шукала.
А зозуля накувала,
Щоб блудила і пропала.
Я по зорям синьооким
Шлях шукала одинокий.
Я ту нічку так просила,
Щоби мене відпустила.
Я вже очі продивилась,
Тільки квітка не з"явилась.
Ой,навіщо я ходила,
Тільки душу загубила.
Вже зозулю не гукала я.
Замість неї вже кувала я.
Серед листя все ховалась.
Та додому не верталась.