Зима казкою чаруе

Петро Керанчук
Ще шатро з дерев звисає,
Квіти клоняться до ніг.
Та зима сніг розстеляє,
Грудень осінь переміг.
Посвітліло поле з гаєм,
Мов на ковзанці авто.
А малят вусаті  няні,
На санчата і в лісок.
Подих  паром обдуває,
Побіліла борода.
Проте настрій піднімає,
Зима –  казка,  не біда.
Сніговий клубок скотили,
Вмить  дідусь почервонів!
А онук, мов підмінили,
Він в  обід й вечерю з’їв!
Ось які-то зимні ліки,
Сніг, мороз й веселий час.
Без мікстури  і пігулки,
Душу гріють кожний раз.