Мужчина - вулкан...

Завершающий Классик
   

 Автор -    Анатолий Кравченко


Мужчина – вулкан,
Извергающий лаву,
Жизни во славу,
Миру во славу.

Женщина – дол,
Принимающий лаву,
Миру во славу,
Жизни во славу.