Экзотыка -2016

Наталья Касперович
             Чароўны конь узбрыквае
             І капытамі ляскае,
             Ды Снягурка прывыклая -
             Заўжды да яго з ласкаю.
             Лагодна ж тпрукае
             Фурманшчык,Дзед Мароз:
             Но!-загукае,
             А конь як панёс!
             На плячы Дзеда сімвал,
             Вяртлявы,як і трэба!
             Круціцца яму пільна
             І вельмі патрэбна!
             Сімвал бо скача лоўка
             На пальмах у джунглях.
             Чуеш,зіма-свякроўка,
             Яму весела і шумна.
             Нясі бананы-ласункі!
             Ведаеш,растуць бо дзе?
             З сімвалам адны стасункі:
             Не пачастуеш - сам украдзе.
             Шымпанзэ дык рада,
             Што ў такой пашане.
             Ведаеш,зіма-баба,
             Мароз яму загана.
             Не сядзіць сімвал ціха,
             Нораў бо мае вясёлы!
             Гуляй з ім,зіма-браціха,
             Па гарадах і сёлах.
             Карона твая пекна:
             Дыяменты чыстай вады!
             Гуляй,зіма-нявехна,
             Аж да самай вясны!
             А шымпанзэ - звярушка
             Наіўна не баіцца,
             Што адмарозіць вушка,
             Бо ёй Афрыка сніцца.
             Мявучыць здзіўлена котка
             На гэту экзотыку,
             А зіма-цётка
             Выгаворвае коціку:
             Апсік на печ,дабрадзею,
             Адказны ў сімвала груз!
             На тытул не май надзею,
             Не натапырвай свой вус!
             Рагоча сімвал ротам
             І рукамі плешча.
             Ва ўмераных шыротах,
             Разумееш,зіма-цешча,
             Што тропікаў жыхар
             Не прынясе з сабою плюса,
             Цяпла летняга жар,
             А толькі сімвала-хлуса.
             Нам бы сімвала другога,
             Хоць бы ліса рудога,
             Ці зубра-крутарога,
             Ці хоць парсюка рабога.
             Таго,хто прывычны,
             Хто брат нам меншы,
             Хоць знешне і не слічны,
             Але для нас найлепшы.
             Палашчым гэта стварэнне,
             Бо людзі мы не злыя.
             Экзатычнае карэнне
             І ў нашай будзе краіне!
             Экзотыка бо рэдка:
             Не на кожным кроку.
             Ведай,зіма-суседка,
             Будзь з ім асцярожна.
             Табе,вясёлы сімвал,
             За скокі-рухі -
             Вось спартыўны вымпел
             У твае рукі.
             Адпачыць,бач,лягла
             Вяртушка пасля скокаў,
             А ты,зіма Яга,
             Бярыся ўбокі,
             Замяні танцорку,
             Яе вясёлую пароду
             І крыкні "Горка!"
             Братцу Новаму году.