Тебе ще з дитинства навчили

Оксана Котлярова
Тебе ще з дитинства навчили мріяти,
Сказали, коли потрібно загадувати бажання:
         Коли падають зірки,
   Задуваючи у День народження свічки,
    Коли в Новий рік б'ють куранти.
Тобі забули сказати,що треба діяти
І що мріяти
Можна про щось, крім кохання.

З роками лише частіше загадуєш,
Легко знаходячи нові приводи, впізнаючи знаки:
         Скуштував щось нове,
   Час на годиннику   співпав вкотре,
    Тобі випав щасливий білет, але
Тепер не здійснюється все, що насправді бажаєш,
Доводиться тішитись меншим, змінюючи свої плани.
               
І знаєш, ти у цьому навіть не винен
Як і у сподіваннях знайти ту саму людину.
       Як і у безнадійності,
   Притаманній надмірнній відкритості,
   Вони лиш випливають з мрійливості
Можеш мріяти скільки завгодно, воліти діям мрії,
Тільки час минає беззворотньо, даруючи недовіру.