Нешта

Юркевич Мария
Мне здавалася, знойдзена нешта патрэбнае.
Нешта тое, чаго усе шукаюць у жыцці.
У мільёне агней таго свету ганебнага
Твае вочы пашанцавала знайсці.
Я не веру ў лёс, але не выпадкова
мы сустреліся ў гэтай чужой цішыні.
Быццам прывід з мінулага, вобраз абноўлены
Ты пачуў мае думкі, убачыўшы сны.
Мне здавалася, знойдзена нешта патрэбнае,
але страчана значна больш:
У пустаце я шукаю твой твар і не веру,
што віна ўсяму гэтаму - лёс