Край, рiдний край...

Владимир Прохода
Край, рідний край, Як порівняти,
Карпатські гори і поля,
Сивий Дніпро та Київ - мати,
Левади, річки та моря?
Віки мінялися віками,
Чимало горя тут було,
Лише зірки були зірками,
Та й їх напевно  прибуло...
А ти лишаєшся єдиним,
Колись у пісні кобзаря,
У ніжній пісні солов'їній,
В думках омріяна земля..
В краплині кожній є частина
Людської крові, піт з чола.
За кожним подихом родина
І велич міста та села...
Найкраща ненька - Україна,
Хто щось порівнює - пусте,
Бо доля наша, як пір'їна,
А матінка, завжди святе!


 П.В.М.       11.12.2015г