Mgla

Алла Польская
MGLA
    
Stoje na molo, opary               
Nad oceanem rozlegle.
Scieli sie mgla bialo-szara
Na jakis dystans odlegly.

Rozproszona wszedzie
Pasmem wlosow siwych.
Pozniej juz nie bedzie       
Klesk zwiastuna burzliwych.

Ale mgla ta owiane    
Niebo blekitem placze.   
Ze znuzenia oceanem
Serce z rozpaczy kolacze.

Cierpliwie we dwoje brniemy
Drza nasze serca z milosci
Oboje zupelnie nie wiemy,   
Co spotka nas w przyszlosci.   

Nasze mysli niesione      
Przez uderzeniowe fale.
Bodzcem tym obudzone            
Mgle rozgonia trwale.

09-12-2015
                ***
АР(wersja oryginalna - ru)