У степу

Вячеслав Романовський
Пізня осінь. Днина зимня –
Чирка вітер, як терпуг.
Шерхотить кукурудзиння
Ще не прибране в степу.

І дорога невесела.
Гей, автобус, виручай!
Зачекалися оселя,
Затишок, тепло і чай.

Вип’єш запашний гарячий –
І верстов, мов не було.
Он і гайвороння кряче,
І видніється село…

11.12.2015.