Йолоп

Ицхак Скородинский
Неслух, йолоп, нетяма...

Заховав оселедець  на тім'ї під чорною кипою, і...

Як він живе?

Позирк неба в щілину між скель,
у примари Манхеттена...

Батько й мати його завезли в пащі ці,
щоб навчити блуканню очими по привидам тіл.

Ті товчуться штовхаючись,
потім зникають у снах.

Де шлапак наш співає 
про руту та м'яту...

А потім

летить над Дніпром!

...Лелекою

...білим.

Додому, додому, додому!!!


А прокинеться і...

Забуває
 
це

все.

І лопоче, лопоче абсорбер наш,
про,
все
— 0кей!

Запиваючи  колою днин,

найкошерний свій
гамбургер...